Puikusis tercetas: baklažanas, pomidoras, mozzarella.
parašė Violeta
“- Aš negaliu su tavimi žaisti,- tarė lapė.- Aš neprijaukinta.
<…>
– O kas yra “prijaukinti“?
– Tu ne iš čia,- tarė lapė.- Ko tu ieškai?
– Aš ieškau žmonių,- tarė mažasis princas.- Kas yra “prijaukinti“?
<…>
– Tai reiškia “užmegzti ryšius…“
– Užmegzti ryšius?
– Žinoma,- tarė lapė.- Tu man dar esi berniukas, panašus į šimtą tūkstančių kitų berniukų. Ir tu man nereikalingas. Ir aš tau nereikalinga. Aš tau esu lapė, panaši į šimtą tūkstančių lapių. Bet jei tu mane prisijaukinsi, mudu būsime vienas kitam reikalingi. Tu man tada būsi vienintelis pasaulyje. Aš tau būsiu vienintelė pasaulyje.“
Žmonės prisijaukina savo sielai artimiausius. Dažniausiai tokius pat kaip jie patys. Arba geresnius. Kad galėtų išmokti, kad jaustųsi saugūs, kad augtų. Nes žmonės žino, kad tai veda į priekį. Ne visi nori eiti į priekį. Kitiems gerai kaip yra.
Aš augu. Kasdien. Gera augti. Labai gera būti šalia augančių. Praėjusiais metais pažinau labai gražių žmonių. Išmintingų ir charizmatiškų. Talentingų ir atvirų. Ir dabar man jie nebepanašūs į šimtus tūkstančius kitų žmonių. Jie tapo artimais. Jie tapo reikalingais. Jie labai rūpi. Aš kasdien jų laukiu, nes jie mane supranta, įkvepia, nes jų dėka aš atradau. Ir tie atradimai.. jie labai stiprūs, ir labai labai vertingi. Santykiai tarp žmonių yra tokie. O kai jie tokie, viskas atrodo daug paprasčiau. Tarsi visad būtų atostogos, arba Kalėdos, arba pavasaris :) Man visa tai labai dera.
Dera ir mano šiandieniniai ingridientai tarpusavyje. Labai dera. Man tai vienas geriausių baklažano suskanavimo būdų.
Baklažano, pomidoro ir mozzarellos užkandis
- Vieno baklažano
- Dviejų vidutinio dydžio pomidorų
- Vieno rutuliuko mozzarellos
- Keli žiupsniai tarkuoto “Džiugo“ sūrio
- Raudonėlio (naudojau džiovintą)
- Dvi skiltelės česnako
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Kelių lašų alyvuogių aliejaus
Baklažaną supjaustyti griežinėliais, pabarstyti druska. Pomidorus, bei mozzarellą taip pat supjaustyti griežinėliais. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėlioti baklažano gabalėlius, ant kiekvieno jų po griežinėlį pomidoro, barstyti kapotu česnaku, pašlakstyti alyvuogiu aliejumi, barstyti druska, pipirais, raudonėliu ir kepti apie 30 min 160 ⁰C orkaitėje. Uždėti po gabalėlį mozzarellos, barstyti “Džiugo“ ir dar pakepti kol sūris išsilydys. Skaniausia su šviežia Ciabatta. Skanaus!
Žinau žinau ir mėgstu mėgstu :) Su daug daug raudonėlio :)
Tik būtinai šiltą, atšalę baklažanai man ne ne.
Aš baklažaną apskritai ilgokai jaukinausi (kalbu tiek apie gaminimą, tiek apie valgymą).
Dėl šiltumo, geras pastebėjimas, atšalę tikrai nekas..
Klasika. Klasika – “Mažas princas“, nemirštanti klasika – draugai ir artimieji ir, žinoma, klasika ir užkandis. Nors aš baklažaną pripažįstu vistik orkaitėj kepta (tik), kaip ir recepte. Sūūūūper ;)
Čia yra vienas iš mano mėgiamiausių trio :) Foreva. Na, o dėl MP, tai man, vaikui, tai buvo nepaprasta gyvenimo filosofija, dar ir dabar su nostalgija prisimenu, kaip skaitydavau kelis kartus iš eilės…
Ir dėl to prisijaukinimo. Tai tiesių tiesiausia tiesa.