Cheesecake brownies. Tobulai žiemai

by Violeta

Jau vakar vakare aš pasakiau stop. Savo nebevaldomai blogai nuotaikai, savęs gailėjimui ir tinginystei. Iš tikrųjų įmanoma kontroliuoti net ir tą, katras atrodo nekontroliuojamas. I did it.  Aš skelbiu pabaigą šitam baisiam laikotarpiui, šitai kankinamai irzlynei. Aš pradedu nuo savęs. Juk tokia graži žiema. Taip, graži. Ir tikra. Kaip sakėt? Šalta? Slidu? Juk žiema.. Daug pikčiau kai šlapia, o rudeninis vėjas nuo galvos rauna plaukus.  Mes kasmet laukiame šilto auksinio rudens, žiemos, kai oro temperatūra nekanda nosies, šiltos, bet, jokiu būdu, ne per karštos vasaros. Ir aš tokia. Tobulumų ieškotoja.  Bet šiandien kviečiu pasidžiaugti tuo, ką turime.  jei ne tobula, tai tobulai šalta žiema tikrai :) Tad šiltai apsirengiam ir geriam daug karštos juodos arbatos su citrina, arba žalios su medumi. Miegame su slidinėjimo kojinėmis. Valgome šiltą sriubą. Kepame pyragus, kurie prišildo mūsų namus ir žiūrime gražius filmus.

O mes sekmadienį kėlėm nuotaiką browniais. Deja, nuotaika tądien nepakilo, bet tikrai ne dėl brownių. Ne ne ne. Nes jie buvo nuostabūs. Jie buvo skirti tobulai šaltam žiemos vakarui.

Cheesecake brownies

  • 85 g sviesto
  • 115 g juodojo šokolado
  • 130 g cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 70 g miltų
  • 1 v. š. kakavos
  • žiupsnis druskos
  • keli lašai vanilės esencijos
  • 80 g.  juodojo šokolado traškučių
  • 200 g tepamo sūrio kremo Philadelphia
  • 1 kiaušinio trynys
  • 75 g. cukraus
  • pora lašelių vanilės esencijos

Nedideliame puode išlydyti sviestą ir šokoladą, dėti cukrų ir kiaušinius.  Sumaišyti visus sausus produktus: miltus, kakavą, druską. Įlašinti vanilės esencijos ir suberti šokolado traškučius.Viską gerai išmaišyti ir pilti į folija išklotą skardą. (prieš pilant patartina foliją patepti riebalais).

Atskirai išsukti sūrio kremą su kiaušinio tryniu, cukrumi beigi vanilės esencija iki purumo. Sudėti sūrio masę ant šokoladinės ir paskirstyti peiliu. Kepti 35 min 180 ⁰C orkaitėje. Aš truputėlį persistengiau, bet kaltinu orkaitę, nes joje sunku reguliuoti temperatūrą. Taigi, mano browniai nesigavo tokie drėgnučiai, kokie turėjo.

Recepto įkvėpėjas: David Lebovitz

Reklama