Nuostabi sekmadienio vištiena

by Violeta

Į širdį sugrįžo ramybė. Sugrįžo gerumas žmonėms ir sau. Sugrįžo pasitikėjimas savo jėgomis, sugrįžo svajonės. Ištraukiau iš po antklodės savo sušalusias rankas ir kiekvienas prisilietimas virto kažkuo prasmingu.  Šis savaitgalis yra tikras, išlauktas, išverktų akių ilsėjimosi, tyrų minčių, gražių žodžių ir meilės. Šis eilinis šaltos žiemos savaitgalis buvo neeilinis. Jis toks, kokio jau seniai neturėjau. Toks, kai nereikia skubėti. Ir vis dėlto. Anksti keltis man savaitgaliais patinka. Tada galima jaukiai pasivartyti švara kvepiančiuose pataluose, tuomet išsikepti blynų ir apsiavus savo iki kelių pūkuotas šiltas šlepetes gerti kavą ir planuoti savo dieną. Dieną su savo mažais-dideliais darbais ir, žinoma, patingėjimais. Ei, kaip gi be jų? Man gera kuistis namie, gaminti, piešti, skaityti, siūti, pasnausti su kate pašonėje, žiūrėti filmus, gurkšnoti vyną, kalbėtis. Tokių savaitgalių man reikia kaip oro. Nes tokių nebūna daug. Nes yra kitokių aktyvių veiklų pilnų savaitgalių, be kurių gyventi negali mano antroji pusė. Jie tokie pat reikalingi. Viskas reikalinga. Mes reikalingi vieni kitiems. O kai dalinamės tuo, kuo kiekvienas gyvename, tampame didesni. Ir gražesni vieni kitiems.

Šį jaukų sekmadienį, laukdama saviškio grįžtančio po vienos iš aktyviųjų veiklų (sporto), sukiojausi virtuvėje. Su meile. O tada idiliškai pietavome nuostabius pietus, dalindamiesi pusdienio įvykiais.

Nuostabi sekmadienio vištiena

  • 4 vištos ketvirčių
  • 2 v. š. abrikosų ar persikų džemo
  • 1. v. š. medaus
  • 6 v.š. sojos padažo
  • 5 skiltelės česnako
  • Aitriosios paprikos miltelių (naudojau Santa Marios Chili Explosion prieskonius malūnėlyje)
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Česnaką išspaudžiame į dubenėlį, dedame džemą, medų, pilame sojos padažą, beriame prieskonius. Viską išmaišome ir tokiu mišiniu įtrinam vištieną. Laikiau per naktį, bet galima ir kelias valandas. Paruoštą vištieną sudėti į skardą ir kepti apie valandą, maždaug 200 ⁰C orkaitėje kartu su bulvėmis.

Skanaus!