Saulėtos, purios, minkštutėlės svajonės, Aš ir blyneliai

parašė Violeta

Pavasaris. Nors kiemai dar snieguoti, į mano širdį atėjo pavasaris. Su saule, su nauja podarbine veikla, su naujais pirkiniais ir naujutėlaičiu užsidegimu. Atėjo geresni laikai. Aš tikiu. Dar tikiu, kad mano gyvenimas keisis į gera. Ir tik aš pats pasistengiau, kad būtų būtent taip. Tik aš pats padariau taip, kad būtų geriau. Ar pastebėjot, kad pastaruoju metu neniurzgu ir nesiskundžiu. Aš pastebėjau. Ir tai labai džiugina. Argi aš ne karys? Pastaruoju metu aš žvėriškai daug svajoju ir dar daugiau noriu nuveikti. Visada norėjau. Dabar atėjo tas pats palankiausias metas  tam veikimui. Spardysiu sėdynes visom svajonėms iš eilės.  Nes aš tikiu trim dalykais: reikia labai labai norėti, tikėti ir.. imtis. O dabar pats tinkamiausias laikas: fizinė forma puiki (jau kurį laiką sportuoju namuose ir ruošiuosi bėgiojimo sezonui), o mintys sudėlitos į išvalytus stalčiukus. Viskas, ko reikia.

Šia saulėta proga dalinuosi savo energija ir nuostabių blynelių receptu. Purūs kaip svajonės. Tirpstantys burnoje.

Purūs blyneliai

  • 140 g miltų
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • pusė a. š. druskos
  • 150 g. grietinės
  • 100 ml pieno
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 1 didelis kiaušinis
  • 3 šaukštai ištirpinto sviesto
  • aliejaus kepti

Kiaušinį išplakti su cukrumi, pilti sviestą, dėti grietinės, pilti pieną ir plakti iki vientisos masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska ir suberti į tešlą. Gerai išmaišyti. Supilti citrinos sultis ir dar kartą išmaišyti, bet nepermaišyti. Tešla bus tiršta, todėl labai smagu ir lengva kepti.  Patiekti su mėgstama uogiene, trintais bananais, tirpintu šokoladu, klevų sirupu, bet skanūs ir be nieko, tokie minkšti minkšti..

Receptas iš žurnalo “Virtuvė Nuo…Iki…“ Nr. 3 (11)