Keptas Brie sūris su bruknių uogiene
parašė Violeta
Su pavasariu! Dabar jau tikrai tikrai. Manieji šiltieji batai jau švariai nuvalyti ir supakuoti į dėžutes. Iš giliausių spintos kampų traukiu lengvus batukus ir plonus lietpalčius. Vilnos sijonai susiglaudę stipriai įsikimba į pakabų gnybtukus ir ruošiasi ilgiems kabėjimams iki kitų pūgų. Ant palangių iš dailių vazonėlių stiebiasi bazilikų daigeliai. Aitvarai žiugžda lentynose ir pro spintos duris kaišioja savo sparnus. Jie jau labai labai nori skristi. Mes norime taip pat. Kartu su jais. Į pavasarį, į laiką, kai viskas atrodo daug paprasčiau. Su termosinėm arbatom ant žolės, su dviračiais ir pasivaikščiojimais. Ir pasmaguriavimais be progos ;)
Keptas Brie sūris su bruknių uogiene
- 100 g Brie sūrio
- 1 a. š. bruknių uogienės
- kepimo indelio
Sūrį sulaužome gabalėliais, pusę jo sudedame į kepimo formelę, uždedame bruknių uogienės, tada likusį sūrį ir kepame orkaitėje apie 10-15 min 180 ⁰C orkaitėje. Valgyti su šviesia duonele, arba tiesiog be nieko.
Skanaus!
Kaip gaiviai skamba tavo pavasaris:)))mmmmmm, net gera pasidarė:)
Oi koks fainas receptas. Esu nusižiūrėjusi panašų – deep-fried brie su braškių padažu, tik bėda, kad brie yra migrenos provokatorių sarašiuke tai aš jau kurį laiką jo vengiu.. ech.. O taviškis taip viliojančiai atrodo!
idealu!
būtinų būtiniausiai kitą šeštadieni kepsim priešpiečiams – kaposim patenkinti ir patys sau pavydėsim :)
pala pala, ateinu su savo šaukšteliu.. pasvaišinsi? :)
nuostabiai atrodo!
Galėčiau oficialiai save pripažinti tuo padaru iš ‘ž’ raidės, bet labai jau negražiai skamba :)) Sūūūūris, tai gi čia tobula kalorijų ir skonio bomba :)
P.S. man brie labai skanu su abrikosų džemu. Labai labai.
Žiu, brie-migrenos provokatorius???nežinojau, man jis kaip tik nuima galvos skausmą :)
Pala, visos mes čia dėl sūrio išprotėjusios? Argi ne puiki kompanija? :))
Egle, žinai, pagalvojau, kad su abrikosų turbūt tikrai skaniau :)
Violeta, kaip cia skanu!!!!!!!!!! Noriu :P Man labai patinka suriai.. gaila dar neturiu fondiu….
Violeta, mano C tau paminkla statys, jaučiu! :)
Mes vakar kepėm brie su šaukšteliu ( kai kas su puse “sloviko“ įsigudrino ) svarainių uogienės… dievų maistas, dievaži!
Ieva, tikrai dievų :)) derinys, kuris prieš kokius 5 metus dar atrodė visai nesuprantamas: sūris ir saldėsis…aš pamenu kaip atradau sūrio ir vynuogės derinį kažkada seniai seniai.. kramčiau sau sūrį su mėlynu pelėsiu ir pagriebiau vynuogę ir maždaug bandžiau sukramtyt tą sūrį iki galo ir tik po to mestelt vynuogę burnon, ogi kažkas tada kažko paprašė paduot, kad abiejų rankų reikėjo, tai grūdau tą vynuogę į burną ir spėk ką pajutau, o dievulėliau :)))))