Tobulumai

by Violeta

Šaltas pavasaris, ir laukan visai nevilioja. Vėl iškrapščiau savuosius UGG’sus iš spintos gilumos. Namie elektrinis šildytuvas, o katė vis lenda po pledu. Du megztiniai ir vilnonės šlepetės. Vyresni žmonės kalba, tokį šaltą pavasarį menantys buvus prieš 12 metų. Aš nepamenu. Kai atšils, lėksim laukais. Bus mažiau krapštymosi prie siuvinių ir sukiojimosi virtuvėje. Bus daugiau varlinėjimo gamtoje, nieko neveikimo visokiose išsinuomotose sodybose, prie jūros, tiesą sakant, tokio teisingo sielos poilsio. Aš dėl to ir džiaugiuosi ir nesidžiaugiu. Aš esu nenormali. Nes aš noriu visko! Noriu siūti, šokti, sportuoti, keliaut po Lietuvą su aitvarais, skaityti knygas (jų yra visas kalnas prisipirktų ir prisiskolintų), noriu kepti pyragus  ir virti makaronus, noriu eiti į koncertus ir sezonus baigiančius spektaklius, noriu matytis su senais ir naujais draugais, noriu rašyti laiškus, noriu padėti tėvams auginti daržoves. Aš nepataisomas perfekcionistas, neskai negaliu suspėti tūktančio ir vieno darbo mane apima liūdesys. Bet aš tikrai tikrai gydausi. Tikrai :)

O čia tobulas keksas. Sudėtimi visai nestebinantis, bet skonis jojo tobulas. Minkštas, drėgnas, paprastas ir absoliučiai puikus. Jį radau puikiame  žurnale Virtuvė Nuo..Iki.. Tik ten jis vadinamas citrininiu, su citrinų žievelėmis ir sultimis, kurių aš nedėjau, o patį keksą apliejau šokoladu. Nes taip reikėjo :) Niaaam.

Keksas su šokoladu

  • 140 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml kefyro
  • 150 g miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių

Šokoladinis glajus

  • 1oo ml riebios grietinėlės (35%)
  • 1 a. š. sviesto
  • 200 g. juodojo šokolado

Minkštą sviestą ištriname su cukrumi. Po vieną mušame kiaušinius, supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Beriame miltus sumaišytis su kepimo milteliais. Išmaišome ir pilame į sviestu išteptą formelę. Kepame kol įsmeigtas ir ištrauktas krapštukas lieka sausas (kepiau apie valandą) 170⁰C orkaitėje.Išėmę iš orkaitės leidžiame keksui atvėsti.

Gaminame glajų: grietinėlę kaitiname kol užverda. Išjungiame ir pilame ant gabalėliais sulaužyto šokolado. Dedame sviestą ir maišome kol šokoladas išsilydo. Pilame glajų ant kekso.

Reklama