Dilgėlių pesto

by Violeta

Pastaruoju metu buvau tikra rakštis. Tikrai nesimėgauju tuo. Aš savęs tokios nekenčiu. Susiraukusios, piktos, amžinai nelaimingos. Atrodo, pamirštu, kiek visko gero aš turiu. Juolab, kad yra žmogus, kuris tai nuolatos primena. Akimis, žodžiais, prisiglaudimais, pačiu tikriausiu rūpesčiu. Esu saugoma ir globojama. Mylima. Viskas bus kaip turi būti. Viskas bus gerai. Į mano širdį sugrįžo ramybė. Aš esu gera gera :)

O pasišiaušėliškai sau – dilgėlių pesto. Galima tepti ant duonos, gardinti makaronus, dėti į virtunukus etc.

Dilgėlių pesto

  • apie 3 puodelių dilgėlių
  • 2  skiltelės česnako
  • 50 g kedro riešutų
  • 50 g parmezano
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų

Dilgėles užpilame verdančiu vandeniu ir kelias minutes palaikome. Nupilame. Spaustą česnaką, riešutus, tarkuotą parmezaną, aliejų bei dilgėles sumalame. Gardiname druska ir pipirais.

Recepto šaltinis čia

Įkvėpėja ir dilgėlių dovanotoja čia ;) Ačiū.

Advertisements