Skrebutis su keptais obuoliais

by Violeta

Rytai… Ir kiekvienu metų laiku mano namuose jie kitokie. Jau pajutau tuos pirmuosius rudeniškus rytus šiemet, kai saulė ryte nebekaišioja pro langus kaitrių spindulių. Kai kieme girdėti šluojamų pirmųjų nukritusių lapų garsai. Kai norisi ilgiau nelipti iš šiltos lovos. Kai išlipus, pėdas pažadina vėsios grindys. O sekmadieniniai rytai.. Juk jie patys nuostabiausi. Kai namie pakvimpa obuoliais ir aš grįžtu į lovą su gardžiais pusryčiais ir knygomis knygomis… Kai niekur nereikia skubėti.

Skrebutis su keptais obuoliais

  • trys riekelės šviesios duonos (netgi geriau, kai nešviežia)
  • 100 ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • lašelis vanilės esencijos, arba žiupsnelis vanilinio cukraus
  • 1 v. š. cukraus
  • 1 v. š. sviesto
  • 1 nedidelis obuolys
  • 1 v. š. sviesto
  • 1,5 v. š. rudojo cukraus
  • žiupsnis cinamono.

Kiaušinius išplakame su cukrumi, pilame pieną, vanilę, viską gerai išplakame.  Į keptuvę dedame sviesto, pamirkome duonos riekeles ir kepame kol apskrus. Obuolį nulupame, supjaustome riekelėmis ar kubeliais (kaip labiau patinka). Keptuvėje ar nedideliame puode išlydome sviestą, sudedame obuolius, beriame cukraus, cinamono ir kepame kol obuoliai suminkštės. Obuolius dedame ant skrebučių ir pusryčiaujame.

Advertisements