Česnakinis sviestas

parašė Violeta

Šiandien mane aplankė kažkokia Kalėdinė nuotaika. Neklauskit. Nežinau iš kur, nežinau kodėl.  Gal kad namie taip šalta, jog sutrinka kraujotaka? Sako, šalčiausias ruduo per n metų. Apsivilkus penkiais sluoksniais, tvarkau siuvinių spintą ir galvoju kokių dovanų šiemet pirksiu artimiesiems.  Kibirais geriu žolelių arbatas ir graužiu imbiero šaknį. Barstau cinamonu savo kavą su pienu ir dairaus sausainėlio. Mano akys jau ieško lemputėm apšviestų gatvių. Ir netgi laukia sniego. Kažkokia nesąmonė. O kai ateis gruodis, ta nuotaika kažkur ims ir pradings. Pamatysit :)

Gerai, užteks čia. Kišam nosį į virtuvę. Ir gaminam česnakinį sviestą. Tepam jį ant šviežios duonos ir saugomės peršalimo bei virusų.

Česnakinis sviestas

  • 100 g tikro sviesto
  • 2 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų
  • petražolių

Sviestą atšildome iki kambario temperatūros (aišku, mano kambario temperatūra čia nesiskaito:)) Žodžiu, sviestas turi būti minkštutėlis. Sutriname česnaką, dedame druskos, pipirų, petražolių ir maišome su minkštu sviestu. Formuojame kokią norime formą, ir šaldome šaldytuve.

Tokiu sviestu aptepę šviesią duoną, pabarstę tarkuotu sūriu ir paskrudinę orkaitėje, gausite labai skanų užkandį :)

Advertisement